medryttare

Nu har jag försökt skriva ett blogginlägg både igår och i förrförrgår. Men något har gått snett så det har inte blivit något. Synd, menmen.
Nu ska jag iallafall åka och provrida en häst, även om jag är 99,9% säker på att jag vill bli medryttare på Rominta som jag var och provred i tisdags. Kommer säkert gilla den här hästen jättemycket och så kommer jag få ångest. Därför hoppas jag nu att hästen inte alls passar mig. Nu måste jag kila så jag inte kommer försent, men jag (försöker) uppdatera hur det gick senare ikväll ;D


Helt vanlig dag

Jag ligger hemma i sängen en helt vanlig dag efter skolan. Hör massa röster utanför dörren om att någon har glömt en väska i någons bil. Jag hör min farbror ringa denne någon och säga att han ska komma hit och lämna den. Efter en liten stund så hör jag hur en bil stannar utanför vårat hus och blir självklart nyfiken. Går upp, kollar ut genom fönstret som har persiennerna halvt nere. Får syn på en blond kille med massa magmuskler och som kör en röd cabroilet. Och ja, han har inga kläder på sig heller. Kastar mig ner på golvet och hoppas att han inte hann se mig genom fönstret som han stod precis utanför. Lägger mig i sängen igen och stirrar in i väggen medans jag är lite smått chockad. Efter några minuter kommer min faster in, lägger sig i min säng och skrattar så mycket att hon inte kan prata. Efter en stund berättar hon att det nyss kom en kille som går runt helt naken här hemma. Vi båda börjar skratta och sen kommer vi överrens om att vi ska åka iväg någonstans. Jag tar med mig mitt täcke och så åker vi.

Estland

Något som jag inte tror så många  vet om mig är att jag inte är helt svensk. Jag har rötter i både Norge och Estland också.
Jag kan verkligen ingenting om Estland, har aldrig varit där så nu är jag väldigt nyfiken. Min biologiska morfar är född i Estland i en stad som heter  Pärnu. Så nu känner jag att jag vill åka dit. Utforska staden, lära mig estniska och ta in lite av deras kultur. Hittade en bra sida på Internet där man kan lära sig lite vanliga fraser och sådant på estniska - måste jag säga att den sidan ligger i mina favoriter just nu?

Estniska har en hel del ord som är konstiga och som man lätt kan blanda ihop. Vi kan ta det svenska ordet picknick som ett exempel. Det heter picknick på estniska också, men det är väldigt viktigt att du inte säger det som en särskrivning, dvs; 'pick nick'. Det betyder nämligen 'långt samlag'. Och det kanske inte direkt är något man vill fråga sina vänner om..


Student 2009


Brandlarm

Torsdag - ledig igen.
Idag låg jag i sängen till 12 innan jag gick upp och åkte till överby. Köpte ett par solglasögon till och ett linne. När jag stod inne i provhytterna på Gina så tystnade musiken helt plötsligt och så hörde man ett jättesvag pipande. Jag tänkte att det säkert var något fel på musikspelaren, men några sekunder efter så kom en tjej från affären och sa att brandlarmet har gått så att vi måste byta om till våra egna kläder fort och sedan utrymma lokalen. Även om jag visste att det knappast var en stor allvarlig brand (då hade dom inte bett oss ta på oss våra egna kläder direkt) så fick jag panik. Jag har alltid varit den som springer ut först av alla, utan varken jacka eller skor när det är brandövning. Jag tror att bränder skrämmer mig. Att brinna upp eller att drunkna är nog mina största rädslor. Iallafall, det var ingen stor brand (eller brand överhuvudtaget verkar det som) så efter typ en kvart fick vi gå in igen.

Sen kom jag hem och möttes återigen av byggarbetare eftersom vi bygger om våra två badrum. I vanliga fall så bryr jag mig inte så mycket, men nu är det en någorlunda söt kille med. Och nej, han är inte 40 bast utan ung.

Nu ska jag göra ett litet kollage - Student 2009. Tar du studenten iår och vet inte vad du ska ha på dig i vagnen? Har du ingen klänning till balen? Alla studentevent? Då kanske detta är någonting för dig.


Wild Fox







Bilder:  wildfoxcouture.com

Marshmallows

Fördelar med öppen spis: grilla! Marshmallows, banan med choklad, majskolvar. Gott som satan är det.
Var extremt sugen på amerikanska chokladmuffins förut och farfar sa att han skulle köra mig så jag kunde köpa ingredienser, men det blev det inget av. Så jag var väldigt sur där ett tag. Men sedan kom farmor och sa att vi har marshmallows så då satt jag frmaför våran öppna spis och åt. Hur mysigt som helst.

Jag försöker få min pappa att förstå att mitt intresse (jag brukade rida förr, men pga bråk så slutade jag.) är värt 350 kr/månad så att jag kan bli medryttare på en häst som verkar helt perfekt för mig. Men han ska då hålla på och vara jobbig och säga att jag garanterat inte lär få ett svar idag. Jag MÅSTE höra av mig till henne igen. Det har gått en vecka nu. Snart kommer det att vara försent!
Jag undrar om vuxna har glömt av hur det känns att ha någonting man verkligen älskar att göra och sen inte få göra det. Hade han fortfarande känt så med någonting så hade han nog tyckt att det är värt 350 kr/månad..


perfect on the outside

Perfect shape on the outside but totally dead inside.
Ni vet den där känslan. När man kanske ser helt felfri ut, som om man mår bra, är glad och allt. Men på insidan så känner man sig tom, död, kall. Man orkar inte göra någonting.
Idag och igår har jag legat inne på mitt rum hela tiden. Kännt mig död, vaknat till liv och trott att jag fått blindtarmsinflammation och dött igen. Jag hoppas att jag sover bort det inatt, för imorgon är det dags att pallra mig tillbaka till skolan igen.

Dags att borsta tänderna och sen lägga huvudet på kudden och drömma sig bort. Till ett ställe där du kan vara vem du vill. Inatt vill jag drömma om en tjej med långt blont, lite halvvågigt hår, en tjej som inte är vanligt snygg men som alla vänder som om efter ändå. Hon som bor i Miami och går runt och ser ut så som alla andra önskar att de vågade. Tjejen som kan göra vad som helst och få det att bli perfekt. Tjejen alla vill vara.

Inatt ska jag trollbinda folk.



Bild: Dailygalaxy

Ny kategori; fotografer

Nu har jag gjort en ny kategori, där jag har tänkt att dela med mig utav några fotografer som jag gillar och har sparat. Vissa gillar jag mycket, vissa gillar jag lite mindre.
Har ni någon favoritfotograf? DELA GÄRNA MED DIG.


17 grader i skuggan



Igår skrev jag att jag gärna skulle åka till Thailand igen - idag vill jag hellre stanna hemma i Sverige. Var nyss ute med min fasters hund och jag kunde gå runt i shorts och linne och inte frysa. Riktigt sommarväder !
Ikväll blir det nog chill tror jag. Kanske göra lite mat med Alicia och kolla på film eller nåt. Ingen fest den här helgen, tyvärr.
Nu ska jag ta och gå ut på altanen igen och försöka sova. Lite svårt när dom slipar massa och sådant, men man får väl ge det ett försök.


svacka

Om man har ett uppehåll på bloggen i 1 vecka och 5 dagar, kan man kalla det en svacka då? Det kör jag på. Bloggsvacka - låter bra. Helt ärligt så har jag inte orkat skriva någonting. Eller haft något intessant att berätta överhuvudtaget. Fest, skola, fest, skola. Ungefär.

Nu sitter jag och lyssna på en låt som gör mig glad (varför är jag inte ute i det fina vädret?!):
Redo för nya andetag, solen väcker mig med glimten i ögat
och vädret är skönt och gräset är grönt.
Nu bär det ut, jag bygger inte upp några minnen förgäves
och utan hinder på vägen, se sommaren byggas på viner och kärlek.
Ödet är vårt vad ska göra vi två när det inte finns ett moln
så långt som ögat kan nå.

Jag vill gå ut. Vara i solen. Hitta på någonting. Istället sitter jag inne, har dåligt samvete, behöver städa och vill duscha. Dammsugaren nästa.

jag skulle inte dö av en resa till Thailand igen..

RSS 2.0